Thursday, July 24, 2014

6+1 Tips για να φαίνονται τα νύχια σου πιο μακριά



TIPS:
1. Μην χρησιμοποιείς σκούρα χρώματα και επέλεξε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το χρώμα της επιδερμίδας σου. Αυτό αυτόματα δημιουργεί το εφέ ότι το νύχι έιναι πιο μεγάλο απ’ότι είναι πραγματικά. Ροζ πολύ ανοιχτό, μπεζ, καθώς και οι παστέλ αποχρώσεις κάνουν ακριβώς για αυτό που τις χρειαζόμαστε!
2. Άφησε άβαφτα τα πλαινά σημεία στα νύχια σου. Δηλαδή αριστερά και δεξιά από κάθε νύχι άφησε δυο λεπτές λωρίδες χωρίς καθόλου χρώμα. Με αυτό το τρόπο τα νύχια σου θα φαίνονται πιο μακριά και το αποτέλεσμα θα είναι πιο κομψό.
3. Προτίμησε τα λεπτά αλυσιδάκια (charms) που δίνουν ένα θηλυκό αποτέλεσμα και βοηθούν τα νύχια και τα δάχτυλα να δείχνουν πιο μακριά.
4. Όταν έχεις κοντά δάχτυλα και νύχια απόφυγε τα ογκώδη και μεγάλα δαχτυλίδια που κόβουν πόντους.
5. Το πλάγιο γαλλικό πάντα δίνει ύψος στο νύχι και κατ’επέκταση σε όλο το χέρι. Κάντο και θα με θυμηθείς.
6. Στα κοντά νύχια καλό είναι να χρησιμοποιείς όπως είπαμε και πριν nude και ανοιχτόχρωμα βερνίκια. Αν επιλέξεις πιο σκούρα, πρέπει πάντα να αφήνεις ένα μικρό κενό δεξιά και αριστερά του νυχιού. Το ίδιο βέβαια γίνεται με όλων των ειδών τα βερνίκια.
7. Να σπρώχνεις τα πετσάκια προς τα πίσω με το ειδικό εργαλείο (pusher) και να χρησιμοποιείς top coat.
 πηγή:beautystars.gr/

15 μυστικά ομορφιάς για κάθε έφηβη

Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε 15 μυστικά ομορφιάς που πρέπει να ξέρουν όλα τα κορίτσια στην εφηβεία.
1. Μη χρησιμοποιείς make-up: Ειδικά αν έχεις επιδερμίδα με ακμή, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις μία μεγάλη στρώση από make-up. Μεγάλο λάθος! Τα βαριά make-up είναι για γυναίκες μεγαλύτερες από 35 χρονών και όχι μόνο θα καλύψει τη φυσική ομορφιά σου αλλά και το αποτέλεσμα δε θα δείχνει καθόλου φυσικό. Εναλλακτικά, μπορείς να καλύψεις τα σπυράκια με concealer και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις ελαφριά πούδρα ή ενυδατική κρέμα με χρώμα.
2. Μην τρίβεις το concealer: Όταν βάζεις concealer, τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα στην άκρη του δαχτύλου σου και εφάρμοσέ το ταμποναριστά στο δέρμα σου, ποτέ μην το τρίβεις! Και αν έχεις ακμή, εφάρμοσε με τον ίδιο τρόπο το concealer πάνω στα σπυράκια σου.
3. Μη μακιγιάρεις έντονα και τα μάτια και τα χείλη σου: Αν φοράς έντονη σκιά στα μάτια, βάλε ένα απαλό lip gloss στα χείλη και αντίθετα αν προτιμάς τα έντονα χρώματα στα κραγιόν, μη βάλεις πολύ ρουζ και διάλεξε μια απαλή σκιά στα μάτια.
4. Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα: Ίσως να έχεις προσέξει ότι κάποιες φίλες σου δείχνουν καλύτερα χωρίς μακιγιάζ. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το υπερβολικό μακιγιάζ δεν κολακεύει καμία γυναίκα. Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι μία καλή μάσκαρα, concealer για τα σπυράκια, lip gloss, άντε και λίγο ρουζ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
5. Τα φυσικά μαλλιά είναι πάντα hot: Αν έχεις πολύ σκούρα μαλλιά, μπορείς να τα τονίσεις βάφοντάς τα ένα τόνο πιο σκούρα ή να κάνεις ανταύγειες ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμες. Αν είσαι ξανθιά, μπορείς να κάνεις ανταύγειες που να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Το σημαντικό είναι να μην ξεφεύγεις πολύ από το φυσικό σου χρώμα γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό.
6. Χρησιμοποίησε βαζελίνη: Η βαζελίνη μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό και φθηνό εργαλείο για το ντεμακιγιάζ των ματιών σου αλλά μπορείς επίσης να την χρησιμοποιήσεις για να γιατρέψεις τα σκασμένα χείλη σου.
7. Κόψε τα μαλλιά σου φιλαριστά: Είναι ένα κούρεμα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, υπερβολικά κατσαρά, ίσια ή κυματιστά. Απλά μην το παρακάνεις με τις πολλές στρώσεις γιατί αυτό το στυλ είναι ξεπερασμένο.
8. Έχεις ακμή; Πήγαινε απαραιτήτως σε δερματολόγο. Ξεφορτώσου τα σπυράκια που σου χαλάνε τη διάθεση και αυτό θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ζωής σου.
9. Δοκίμαζε κάποια προϊόντα πριν τα αγοράσεις: Η πούδρα, το κραγιόν και το ρουζ είναι κάποια προϊόντα που χρειάζεται να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις για να σιγουρευτείς ότι ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός σου. Αυτά που δεν χρειάζονται δοκιμή είναι το lip gloss, η μάσκαρα και οι περισσότερες σκιές ματιών.
10. Να χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακή κρέμα: Οι καλές συνήθειες ξεκινούν όταν είμαστε νέοι οπότε πρέπει από τώρα να συνηθίσεις να βάζεις αντηλιακή κρέμα ακόμα και τις βροχερές ημέρες του χειμώνα.
11. Κάνε τα μαλλιά σου κυματιστά: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το hairstyle σου από τα μακριά κυματιστά μαλλιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό ψαλίδι ή τα παραδοσιακά ρόλευ.
12. Μην παραμελείς τα νύχια σου: Δε χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα μανικιούρ και πεντικιούρ, αρκεί να διατηρείς τα νύχια σου καθαρά και στο ίδιο μάκρος. Μπορείς να χρησιμοποιείς παστέλ χρώματα ή απλό διάφανο βερνίκι αρκεί να προσέχεις να τα ξεβάφεις προτού χαλάσουν αρκετά.
13. Λιπαρά μαλλιά; Μπορείς να αναζητήσεις στην αγορά ειδικά σαμπουάν και προϊόντα που μειώνουν τη λιπαρότητα. Αν έχεις ξανθά μαλλιά ένας εύκολος τρόπος είναι να εφαρμόζεις στις ρίζες των μαλλιών σου λίγο ταλκ.
14. Τόνισε τα δυνατά σου σημεία: Αν έχεις καλοσχηματισμένα χείλη, διάλεξε να φοράς έντονα κραγιόν, αν έχεις όμορφα μάτια, επέλεξε μια σκιά που θα συμπληρώνει και θα τονίζει το χρώμα τους και τέλος, εάν σου έχουν επισημάνει οι φίλοι σου ότι σου πάει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, χτίσε την γκαρνταρόμπα σου με ρούχα από αυτές τις αποχρώσεις.
15. Θυμήσου: Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Το να είσαι χαρούμενη και χαμογελαστή και το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι το πιο σημαντικό. Για να δείξεις όμορφη, πρέπει πρώτα να νιώσεις όμορφη και να αγαπάς τον εαυτό σου γιατί αυτό είναι το μήνυμα που θα περάσεις και στους γύρω σου.

Monday, July 21, 2014

Λοιπόν σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω αναλυτικά πώς να φτιάξετε το φωτιστικό με τα σεμεδάκια που είδαμε στο προηγούμενο άρθρο "Εναλλακτικές λύσεις για τα...σεμεδάκια".Δείτε λοιπόν..

Υλικά

Ένα άσπρο μπαλόνι

Ξυλόκολλα

σεμεδάκια

λάμπα, καλλώδιο, ντουί κλπ.

Οδηγείες

1)Αρχικά φουσκώνουμε ένα μπαλόνι στο μέγεθος που θέλουμε να είναι το φωτιστικό.

2)Μετά περνάμε στο μπαλόνι μία στρώση ξυλόκολλα και ακουμπάμε πάνω στο μπαλόνι τα σεμεδάκια,προσέχοντας να αφήσουμε ένα κενό σημείο για να περάσει το καλώδιο.

3)Αμέσως μετά περνάμε μία στρώση κόλλα πάνω από τα σεμεδάκια και το αφήνουμε να στεγνώσει για αρκετές ώρες.

4)Αφού στεγνώσει σκάμε το μπαλόνι και το βγάζουμε προσεκτικά από την τρύπα που αφήσαμε και περνάμε το καλώδιο με την λάμπα.

Εναλλακτική

Μπορείτε να σταματήσετε την κατασκευή σας στο σημείο που στεγνώσει η κόλλα(δεν θα αφήσετε κενό ανάμεσα στα σεμεδάκια όμως)και απλώς θα δέσετε με μια άσπρη κλωστή ή με μία κορδέλα το μπαλόνι.(βλ. εικόνα)

Συμβουλή

Αν επιλέξετε να κάνετε την δεύτερη επιλογή διαλέξτε να είναι όλα σε αποχρώσεις π.χ. του άσπρου.


This is so cute, I must try it!! Dos Family has the instructions that you need to try it too! There are also ways to use paper doilies, just use Elmer’s glue instead.



Mat nails

Mat nails(Picture)

On this article you can see how to make mat nails!(Picture)

I’ve always enjoyed learning new techniques when it comes to doing my nails. I’ll have to try this one out next.

Friday, July 11, 2014

Μου αρέσουν πολύ τα βραχιόλια. Είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να δώσει ιδιαίτερο στυλ σε μία εμφάνιση.Αυτή η ιδέα μου έλυσε τα χέρια. Γιατί; Γιατί έχω τόσα πολλά, αλλά έτσι όπως είναι καταχωνιασμένα και μπερδεμένα σε ένα μεγάλο κουτί δεν τα βρίσκω εύκολα.Βέβαια το συγκεκριμένο project δεν είναι μόνο για βραχιόλια. Μπορείς να οργανώσεις και τα δαχτυλίδια σου, κολιέ, αξεσουάρ μαλλιών, κορδέλλες ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αν συμπάσχεις δες πως μπορείς να το κάνεις κι εσύ με απλά βήματα.Θα χρειαστείς:
  • Κουτί παπουτσιών
  • Μολύβια
  • Κοπίδι
  • Χάρακα ή μεζούρα
shoebox_mainΜέτρησε την διάμετρο του πιο φαρδιού βραχιολιού ή ότι άλλο θέλεις να κρεμάσεις. Βάση αυτού υπολόγισε τις αποστάσεις, σημείωσε τις πάνω στο κουτί και μετά με το κοπίδι κάνε τις εγκοπές για να τοποθετήσεις κάθετα στο κουτί τα μολύβια.Στο συγκεκριμένο project έχουν κάνει τις ενδιάμεσες εγκοπές ανα 7cm και στις γωνίες ανα 3,5cm.Σαν καλή crafter που είσαι, μπορείς να χρωματίσεις το κουτί σου στην αγαπημένη σου απόχρωση ή ακόμα καλύτερα να το ντύσεις με ύφασμα που θα το κολλήσεις με κόλλα. Επίσης αντί για μολύβια μπορείς να χρησιμοποιήσεις chopsticks.Αφού στεγνώσει τοποθέτησε τα μολύβια και πέρνα ανάμεσα τους ότι έχεις επιλέξει να οργανώσεις.Τώρα μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να επιλέξεις αυτό που χρειάζεσαι.


Καλή επιτυχία,    Τατιάνα.

Καθώς έβλεπα βιντεάκια είδα αυτό..Wow..!Diy βραχιολάκια χωρίς κόπο και μόνο με 3 υλικά:λαστιχάκια, κούμπωμα σε σχήμα S και τέλος την καλή σας διάθεση!

_______________________________________________________________________

As I watched I saw this video .. Wow ..! Diy colored wristbands effortlessly and with only three materials: rubber, S-shaped clasp and your good mood!

_______________________________________________________________________

Als ich sah ich dieses Video sah .. Wow .. Diy farbige Armbänder mühelos und mit nur drei Materialien: Gummi, S-förmigen Spange und gute Laune!



Click here: How To Make A Fishtail Loom Bracelet Without The Loom - YouTube

300 επισκέψεις

Γειά σας.Αυτό το άρθρο το έγραψα για να σας ευχαριστήσω που επισκέπτεστε το blog μου!Χθες φτάσαμε τις 300 επισκέψεις..Σας ευχαριστώ πάρα πολύ..Με κάνετε υπερευτυχισμένη!


Hey. This article I wrote to thank you for visiting my blog! Yesterday we got 300 visits .. Thank you very much .. You make very happy!


Hey. Dieser Artikel schrieb ich über Ihren Besuch auf meinem Blog bedanken! Gestern haben wir 300 Besucher .. Vielen Dank .Μich sehr glücklich machen



Φιλάκια,            
Τατιάνα.       




Thursday, July 10, 2014

Μύκονος

Σήμερα αποφάσισα να σας γράψω για το πιο ξακουστό νησί της Ελλάδας!Το έχω επισκεφτεί και τολμώ να πω ότι έμεινα έκπληκτη από την ομορφιά του!

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Μύκονος είχε πληθυσμό 10.134 άτομα στην απογραφή του 2011. Η έκταση του νησιού είναι 86,125τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών 89 χιλιόμετρα. Η Μύκονος ήταν από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. Σήμερα η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.
Ιστορία
Κατά την μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του ήρωα Μυκόνου, γιου του Αινίου του Καρύστου και Ρυούς της Ζάρυκος (Στέφ. Βυζάντιος). Αποικήθηκε αρχικά από τους Αιγυπτίους, Ικάριους, Φοίνικες και Μινωίτες, κατόπιν από τους Ίωνες υπό την καθοδήγηση του Ιπποκλέους του Νήλου και πατέρα του Φοβίου ή Φορβίου. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν στην Μύκονο και τον ποταμό Αχελώο, ανύπαρκτο σήμερα, και το όρος «Δίμαστον» που είναι δικόρυφο, ευρισκόμενο πάντως μεταξύ δύο όρων (Ανωμερίτη και Βορνιώτη). Aλλη μυθολογική παράδοση που στην αρχαία Μύκονο αναφέρεται στο φόνο των γιγάντων από τον Ηρακλή στο νησί αυτό (Στράβωνος Ί 487), από εκεί φαίνεται να προήλθε και η παροιμιώδης φράση: "Πάντες υπό μία Μύκονον" που αναφέρεται σε πολλά ανόμοια και ασυνάρτητα πράγματα που βρίσκονται σε μία κατηγορία [2]. Ο Στράβωνας αναφέρει επίσης ότι οι Μυκόνιοι ήταν φαλακροί, ενώ άλλοι συγγραφείς υπερβάλλοντας αναγράφουν ότι παρέμεναν άτριχοι ήδη από την βρεφική τους ηλικία. Οι αρχαίοι θεωρούσαν τους Μυκόνιους άπληστους και φιλοκερδείς αντίληψη που αντανακλάται στη φράση: "Μυκόνιος γείτων". [3] Κατά τους ιστορικούς χρόνους η Μύκονος αναφέρεται σπάνια. Από τον Ηρόδοτο (ΣΤ΄118) αναφέρεται ως ορμητήριο του Πέρσου Δάτιδος το 490 π.Χ. Η Μύκονος έχει 2 κύρια μοναστήρια, το ένα στην σημερινή «Aνω Μερά» και στη θέση «Παλαιόκαστρο», ΝΔ της σημερινής πόλης. Οι Μυκόνιοι, που ανήκαν στην Δηλιακή Συμμαχία, κατέβαλλαν στους Αθηναίους συμμαχικό φόρο ενός ταλάντου. Λάτρευαν εκτός τις υπόλοιπες θεότητες του Πανελληνίου Δωδεκαθέου ιδιαίτερα τον Διόνυσο και την μητέρα του Σεμέλη, την Δήμητρα (Χλόη) και τονΠοσειδώνα, και προς τιμή τους τελούσαν πανηγυρικές γιορτές με θυσίες κάπρων, αμνών και κριών. Τα νομίσματα της Μυκόνου φέρουν τον Διόνυσο ολόσωμο με την κεφαλή του ή την κεφαλή του Ποσειδώνα.
Μετά την ρωμαϊκή κυριαρχία η Μύκονος ακολούθησε την τύχη της υπόλοιπης Ελλάδας. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ανήκε στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Ίδια τύχη ακολούθησε η Μύκονος από το 1204 επί Φραγκοκρατίας, όπου περιήλθε στην βενετική οικογένεια του Ανδρέα Γκύζη, που διατήρησε το νησί μέχρι το 1390. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ιδρύθηκε η σημερινή πόλη Μύκονος, πυρπολήθηκε από τον Αραγώνιο ναύαρχο Ρογήρο Λούρια. Μετά το 1390 η Βενετία διώκει την Μύκονο. Έκτοτε αρχίζει η Τουρκοκρατία, κατά το πρώτο διάστημα της οποίας το νησί διώκεται από καπιτάνου και επιτροπής Χριστιανών, διατελούντων από τον Μπέη της Κω, μετά το 1669 δίνεται ως τιμή στους μεγάλους διερμηνείς της Πύλης, εισπράττοντας δια επιτροπής τους φόρους και έχοντας τους αντιπροσώπους αυτούς ως διοικητές. Μεταξύ αυτών των τιμαριούχων της Μυκόνου γνωστότεροι παρέμειναν οι Παναγιωτάκης Νικούσιος και Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος (1669-1709). Κατά την επανάσταση του Ορλώφ, η Μύκονος κατελήφθη από τους Ρώσους, οι οποίοι την είχαν στην κατοχή τους το διάστημα 1770-1774. Γενικά όμως κατά την Τουρκοκρατία η Μύκονος διαμορφώθηκε σε ναυτικό νησί και παρείχε στον οθωμανικό στόλο μια γαλέρα και πληρώματα. Κατά τους χρόνους εκείνους το νησί ήταν γεμάτο πειρατές και κουρσάρους, που αποτελούσαν φόβο των τριγύρω νησιών και των διερχομένων του Αιγαίου εμπορικών πλοίων.
Κατά τον Ιερό Αγώνα η Μύκονος πρωτοστάτησε ηρωικά με τα πλοία της, τα οποία ενώθηκαν με τα λοιπού στόλου υπό τον Τομπάζη και αντιστάθηκαν κατά των Τούρκων επανειλημμένως χάρη στην ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους. Κατ´ επανάληψη ο Τούρκος στόλαρχος επιχείρησε να αποβιβαστεί αλλά οι Μυκόνιοι απομάκρυναν τους Τούρκους σκοτώνοντάς τους ή και τραυματίζοντάς τους. Κατά το 1825, η Μύκονος υπέστη βιαιοπραγία από τον Αυστριακό ναύαρχο Παυλούκα με τη δικαιολογία ότι οι Μυκόνιοι είχαν διαπράξει πειρατική αταξία. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ενήργησε με διαταγή της κυβέρνησής του κινούμενος εχθρικά κατά του Ελληνικού Αγώνα.
Το 1887 μετά το ναυάγιο του Αγγλικού ατμόπλοιου VOLTA στα βόρεια παράλια του νησιού, αποφασίστηκε η κατασκευή του φάρου στη θέση "Αρμενιστής". Τελικά η Γαλλική Εταιρεία Φάρων ανέλαβε και ολοκλήρωσε την κατασκευή του έργου το 1891. Το ύψος του πέτρινου φάρου ειναι 19 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 184 μέτρα. Ο μηχανισμός του αρχικού φανού που ήταν κατασκευής SAUTER LEMONIER, βραβεύτηκε από την Διεθνή Εκθεση των Παρισίων και λειτούργησε στην κορυφή του φάρου Αρμενιστή μέχρι το 1983. Από τότε εκτίθεται στο προαύλιο του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο κτήριο του 19ου αιώνα, στο κέντρο της Μυκόνου, στη θέση Τρία Πηγάδια.
Εκκλησιαστικά η Μύκονος υπάγεται κατ´ αρχάς στην Επισκοπή Δήλου, μετά την παρακμή της ανήκε στην Τήνο. Από την Φραγκοκρατία ιδρύθηκε η Λατινική Επισκοπή Μυκόνου που καταργήθηκε το 1449 ελλείψει Καθολικών. Με την παρέλευση της Φραγκοκρατίας και ειδικότερα από το 1540 με την ανασύσταση της Ελληνικής Εκκλησίας των Κυκλάδων, η Μύκονος ανήκε στην Επισκοπή Παροναξίας και παρέμεινε σ΄ αυτήν μέχρι το 1646, αργότερα στην Επισκοπή Σίφνου και Μήλου. Από το 1833 εντάχθηκε στην Μητρόπολη Σύρου.
Γεωγραφία
Γενικά η Μύκονος έχει σχήμα ακανόνιστου τριγώνου που διακόπτεται από μικρούς ορμίσκους, κυριότεροι των οποίων είναι ο Πάνορμος προς Β., ο Τούρλας προς Δ., όπου και ο κύριος λιμένας και η Χώρα (πρωτεύουσα). Κυριότερα ακρωτήρια της Μυκόνου είναι η Αληγόμαντρα (ΝΔ.) ο Αρμενιστής (ΒΔ.), και το Ευρύ (Α.) απέναντι από το Δραγονήσι. Σε απόσταση 2 μίλια ΝΔ. της νήσου βρίσκεται η ιστορική Δήλος και δυτικότερα αυτής η Ρήνεια που μαζί με άλλες βραχονησίδες, όλες ακατοίκητες, υπάγονται διοικητικά στη Μύκονο.
Το έδαφος της Μυκόνου είναι επί το πλείστον πετρώδες και ελάχιστα ομαλό. Υφίστανται μόνο δύο βουνά, αμφότερα δίκορφα μετρίου ύψους: ο Ανωμερίτης (ανατολικά) και ο Βορνιώτης (βόρεια). Και των δύο η υψηλότερη κορυφή τους λέγεται "Προφήτης Ηλίας". Η Μύκονος στερείται δασών και παρουσιάζει λίγη φυτεία με αντίστοιχη περιορισμένη καλλιέργεια κυρίως σε σιτάρι, σταφύλια και σύκα. Έχει πολλούς χείμαρρους και κανέναν ποταμό. Υφίσταται μόνο μια πηγή παρά τη θέση της Μονής Τουρλιανής. Η ύδρευση παλαιότερα γινόταν από πηγάδια. Σήμερα οι ανάγκες υδροδότησης καλύπτονται από το εργοστάσιο αφαλάτωσης, που λειτουργεί στην περιοχή του Κόρφου, και από τα δύο φράγματα, του Μαραθιού και της Μαούς.
Το υπέδαφος της Μυκόνου έχει χαρακτηριστεί πλούσιο σε κοιτάσματα μαγγανιούχου σιδήρου, χαλκού, και γαληνίτη, πλην όμως παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Κυριότερα γεωργικά προϊόντα είναι κριθάρι, σταφύλια και σύκα, καθώς και περιορισμένη κτηνοτροφία. Χαρακτηριστικό είναι το τυρί της Μυκόνου, η γνωστή «κοπανιστή» με πικάντικη καυτερή γεύση.Ένα, επίσης, τοπικό τυρί είναι η τυροβολιά (ή τ'ροβολιά στο μυκονιάτικο ιδίωμα),ανάλατο τυρί με το οποίο γίνεται το ξινότυρο και οι παραδοσιακές πίτες ,μελόπιτα και κρεμμυδόπιτα. Παλαιότερα η Μύκονος ήταν σπουδαίος κυνηγότοπος για ορτύκια και τρυγόνια. Επίσης οι κάτοικοι ασχολούνται και με την αλιεία, που δεν καλύπτει τις ανάγκες της νήσου.
Ο δήμος Μυκόνου
Ο δήμος Μυκόνου περιλαμβάνει το νησί της Μυκόνου, τα νησιά Ρήνεια και Δήλο, οι οποίες στην τοπική διάλεκτο καλούνται και "Δήλες", καθώς και μικρότερες νησίδες γύρω από τη Μύκονο. Αποτελείται από δύο δημοτικά διαμερίσματα.
Η Μύκονος παράγει και πολιτισμό μέσω των φορέων της 'K.Δ.Ε.Π.Α.Μ.' (είναι η 'Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου'), του πιο πρόσφατου Πολιτιστικού Οργανισμού "Γεώργιος Αξιώτης" καθώς και μέσω Του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Αναλυτικά τα δημοτικά διαμερίσματα, οι νησίδες και οι οικισμοί που αποτελούν τον δήμο Μυκόνου:
Δημοτική ενότητα Μυκονίων [ 8.397 ]
  • η Μύκονος [ 3.783 ]
  • ο Άγιος Ιωάννης Διακόφτης [ 259 ]
  • ο Άγιος Στέφανος [ 178 ]
  • η Δήλος (νησίδα) [ 24 ]
  • ο Κάβουρας (νησίδα) [ 0 ]
  • ο Κλουβάς [ 953 ]
  • το Κρομμύδι (νησίδα) [ 0 ]
  • το Μαρμαρονήσι (νησίδα) [ 0 ]
  • ο Μπάος (επί της νήσου Αγίου Γεωργίου) [ 0 ]
  • ο Ορνός [ 1.025 ]
  • ο Πλατύς Γιαλός [ 833 ]
  • το Πλιντρί [ 544 ]
  • η Ρήνεια (νησίδα) [ 0 ]
  • το Σφοντήλι (νησίδα) [ 0 ]
  • ο Τούρλος [ 669 ]
  • ο Φάρος Αρμενιστής [ 109 ]
  • η Ψαρρού [ 20 ]
Δημοτική Ενότητα Άνω Μεράς [ 1.737 ]
  • η Άνω Μερά [ 1.459 ]
  • η Καλαφάτη [ 278 ]
  • τα Κταπόδια (νησίδα) [ 0 ]
  • το Τραγονήσι (νησίδα) [ 0 ]
Στο όρια της δημοτικής ενότητας περιλαμβάνεται ο σύγχρονος οικισμός της Φτελιάς καθώς και ο προϊστορικός οικισμός της.
Με την εφαρμογή της διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011 ουδεμία μεταβολή επήλθε στο Δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 1,§ 2.29.Γ. αυτού.


Ελπίζω να το επισκεπτείτε κάποια μέρα όπως κι εγώ!

Με αγάπη,
       Τατιάνα.




Cuuuuute. I want ALL of these!


Summer2014 fashion








Συνταγή για τούρτα παγωτό με OREO

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πολλά άτομα έχουν γεννέθλια το καλοκαίρι.Είναι όμως κουραστικό να ανυσηχείς για να μην λιώσει η τούρτα μέχρι την ώρα του πάρτυ.Γι'αυτό σας έχω την λύση.Μια τούρτα-παγωτό για να δροσιστούμε και λιγάκι..Λοιπόν για την τούρτα θα χρειαστείτε:

  • Για τη βάση
  • 2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.)μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
  • 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
  • Για το παγωτό
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 συσκευασία (154 γρ.)μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
  • 1 συσκευασία (115 γρ.)μπισκότα mini OREO
  • λίγη Merenda






Εκτέλεση:Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει. Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι. Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).



Για το παγωτό

Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.. Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini OREO στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε. 

Wednesday, July 9, 2014

Τι βρίσκεται στις αποσκευές μου για τις διακοπές(summer 2014)

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα  αντικείμενα που θα βρίσκονται στις αποσκευές μου αυτό το καλοκαίρι(απ'ότι θα έχετε ήδη καταλάβει)!

Πρώτα απ'όλα είναι το αγαπημένο μου,γνωστό σε όλες baby lips..Ιδιαίτερα μου αρέσει το Cherry me. Αυτό που σου προσφέρει αυτό το lip balm είναι η απίστευτη ενυδάτωση και το λατρευτό χρώμα..Το άρωμα του  είναι υπέροχο  και απερίγραπτο.Σίγουρα θα βρίσκεται στην βαλίτσα των διακοπών μου.Αμέσως μετά είναι το μαγιό μου για τις καλοκαιρινές μου βουτιές..Καλοκαιρινά ρούχα, σορτσάκια, αμάνικα μπλουζάκια και άλλα ρούχα..Καπέλο και αντιηληακό για την προστασία από τα εγκαύματα.Όλες θέλουμε να ξέρουμε τι ώρα είναι, ώστε να μην αργούμε πουθενά.Ένα ρολόι είναι ότι πρέπει, λοιπόν.Καλό θα ήταν να είναι χρωματιστό , και όχι λευκό ή μαύρο, για να ταιριάζει με την καλοκαιρινή διάθεση γύρω μας.Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τα είδη προσωπικής υγιεινής.Βιβλίο για πνευματική εξάσκηση.Εάν δεν θέλετε να  διαβάζετε πάρτε περιοδικά, σημειωματάρια, στυλό και άλλα!Ένα  must είναι οι τσίχλες.Οποσδήποτε θα υπάρχουν σε μια ακρούλα.Μανό για τα νύχια..Χρώματα, σχέδια για τις διακοπές.Παπούτσια και παντόφλες.Πετσέτες σώματος, προσώπου και ποδιών.Και φυσικά είδη μακιγιάζ για να λάμπουμε.

Αυτά είχα να σας πω.Αν ξέxασα κάτι γράψτε το στα σχόλια.
Φιλάκια,                       
   Τατιάνα.                 

Σήμερα καθώς έβλεπα εικόνες στο pinterest, είδα αυτή την πρωτότυπη ιδέα για κούμπμωμα!Knots N Anchor Bungee Bracelet
Στην εικόνα λοιπόν βλέπουμε  ότι αντί για κούμπωμα χρησιμοποιήθηκε ένα charm άγκυρα..Η ιδέα είναι κατάλληλη για την εποχή,καθώς η άγκυρα υπάρχει στα πλοία που είναι σύμβολο του καλοκαιριού!

Tuesday, July 8, 2014

Εναλακτικές λύσεις για τα ......σεμεδάκια!

Λοιπόν,σήμερα επηρεασμένη από ένα σεμεδάκι που βρήκα σε ένα συρτάρι της μαμάς μου,θέλησα να ψάξω και να βρω εικόνες για τα σεμεδάκια με διαφορετική χρήση στην καθημερινότητα..Ορίστε λοιπόν το αποτέλεσμα της αναζήτησης!

1)πρωτότυπα κεροπύγια..Έχοντας ένα γυάλινο βαζάκι,ένα σεμεδάκι,λίγη κόλλα,σχοινί,διακοσμητικές χάντρες και ένα κεράκι..Η διαδικασία....φανερή!
 
2)Το μέρος που από εδώ και πέρα θα κρεμάς τα σκουλαρίκια σου.Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ξύλινο πλαίσιο(Μπορεί να είναι από καθρέφτη,μπορεί να είναι και από κορνίζα για φωτογραφίες!),συραπτικό και λορίδες από σεμέν.
3)Τα σεμέν θα δείξουν πολύ ωραία στα άκρα της κουρτίνας σου.Επιπλέον θα δώσουν ένα ρομαντικό αποτέλεσμα.
4)Τα βαρετά μονόχρωμα μαξιλάρια θα μεταμορφοθούν τοποθετόντας σεμέν..
5)Χειροποίητο φωτιστικό από παλιά σεμέν!
6)Διακοσμητικές πέτρες.


7)Σεμέν στα ρούχα σου..
8)Ακόμη και στην τούρτα γεννεθλίων..(Χάρτινο είναι.μην σας ξεγελάει!)

Σε αυτό το άρθρο είδατε ότι τα σεμέν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπους που δεν φανταζόταν κανείς!Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να εφαρμόσετε αρκετά από αυτά στο σπίτι σας,στα ρουχα σας και όπου αλλού είναι δυνατό!

Καλή επιτυχία,
Τατιάνα.

Sunday, July 6, 2014

Diy νύχια-εφημερίδα!

Θα χρειαστείτε:

κάποια εφημερίδα
άσπρο καθαρό οινόπνευμα
μανό
top coat για το τελείωμα
_______________________________________________________________________________

ΟΔΗΓΕΙΕΣ

Αρχικά βάφουμε τα νύχια μας με κάποιο μανό της αρεσκείας μας.Προσέχουμε να μην είναι πολύ σχούρο έτσι ώστα να φαίνονται τα γράμματα της εφημερίδας!Βουτάμε το κομμάτι εφημερίδας στο καθαρό οινόπνευμα και αμέσως μετά το ακουμπάμε στο βαμμένο νύχι..Στη συνέχει περνάμε μια στρώση γυαλιστικό top coat..To αποτέλεσμα θα είναι αυτό!
Tip:Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμο μανό..Θα δείξει πολύ καλυτερα!




Saturday, July 5, 2014

Ζάκυνθος!Ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές!

Γενικά
Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους (απογραφή 2011). Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτ. μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας) και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο βόρεια σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά. Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί. "Υρία", ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού της Ζακύνθου.
Γεωγραφία

Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο του Οδυσσέα ο οποίος συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων από τους οποίους είκοσι ήταν από την Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Με τα χρόνια ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εγκαθιδρύθηκε στη Ζάκυνθο νέο πολίτευμα, η Δημοκρατία. Ίσως κατά την εποχή εκείνη οι Ζακυνθινοί να ίδρυσαν ομώνυμη αποικία στην Ιβηρική χερσόννησο. Στους Περσικούς πολέμους η Ζάκυνθος έμεινε ουδέτερη ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο εμπλέκεται σαν σύμμαχος των Αθηναίων. Η Ζάκυνθος υποτάχθηκε στους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αργότερα στους Ρωμαίους, που της παραχώρησαν σχετική αυτονομία. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο χριστιανισμός διαδόθηκε στο νησί από την Μαρία Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. όταν το πλοίο που την μετέφερε στην Ρώμη σταμάτησε για λίγο στην Ζάκυνθο. Στη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων λεηλατείται από πειρατές και Βάνδαλους. Στα 1185 η Ζάκυνθος μαζί με την Κεφαλονιά καταλαμβάνονται από τους Νορμανδούς της Σικελίας (από το ναύαρχο Μαργαριτώνη του Βασιλιά της Σικελίας Γουλιέλμου Β') οι οποίοι αποσπώντας τις από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία δημιουργούν την Παλατινή Κομητεία Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κάτω από την ηγεμονία των Παλατινών Κομήτων Ορσίνι 1197 – 1325, Ανδηγαυών (d’ Anjou) 1325 – 1357 και Τόκκων 1357 – 1479. Στην συνέχεια την κατακτούν οι Βενετοί[1] και παραμένει κάτω από την Ενετική κυριαρχία έως το 1797. Αξιοσημείωτο γεγονός της περιόδου αυτής ήταν η λαϊκή εξέγερση (ή οποία είχε απλά χαρακτήρα απείθιας απέναντι σε αγγαρείες και πρωταγωνιστές όχι φτωχούς, αλλά πλούσιους εμπόρους) γνωστή με το όνομα Ρεμπελιό των Ποπολάρων.

Μετά τη Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο ακολουθεί η Γαλλοκρατία των Επτανήσων (1797-1799), όπου Γάλλοι δημοκρατικοί αρχικά και στη συνέχεια με την Συνθήκη Ρωσοτουρκικής Συμμαχίας (1799) οι Ρώσοι με σύμμαχους τους Τούρκους κατέλαβαν το νησί προσωρινά μέχρι ότου συστάθηκε με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (1800) η Επτάνησος Πολιτεία (το 1800) στην οποία μετείχε η Ζάκυνθος μαζί με τα άλλα νησιά του Ιονίου απαρτίζοντας το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό κρατίδιο υπό την σκιώδη επικυριαρχία του Σουλτάνου, με ουσιαστικό κυβερνήτη τον Ζακυνθινό κόμη Γεώργιο Μοτσενίγο, γόνο επιφανούς οικογένειας του νησιού και διπλωμάτη στην υπηρεσία της Ρωσίας. Το 1807 επανήλθαν οι Γάλλοι Αυτοκρατορικοί τούτη τη φορά και το 1815 δημιουργείται το Ενωμένο Κράτος των Ιονίων Νήσων που τέθηκε κάτω από την προστασία των Άγγλων (στην ουσία αποικιοκρατία) έως το 1864. Το όνειρο των Ζακυνθινών να ενωθούν με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ύστερα από σκληρούς αγώνες, στις 21 Μαΐου 1864, ύστερα από συνολικά 680 χρόνια ξένης κατοχής.


Κλίμα
Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό με πολλές βροχές από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο και μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος.Βέβαια έχει επηρεαστεί από τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. [εκκρεμεί παραπομπή]

Οικονομία
Έχει πλούσια βλάστηση και είναι νησί με σημαντική αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της σταφίδας καθώς και των ανθοκομικών.

Αναπτύσσεται επίσης σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, η οποία υποβοηθείται από το αεροδρόμιο Διονύσιος Σολωμός και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, αξιοποιώντας τις φυσικές ομορφιές και την ιστορική παράδοση, σε συνδυασμό με τη φιλοξενία των κατοίκων.

Αξιοθέατα
Ναυάγιο

Γαλάζιες Σπηλιές


Οι Σπηλιές του Κεριού


Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου


Η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου


Ενετικό Κάστρο


Μπόχαλη


Μυζήθρες


Μουσεία


Νήσοι Στροφάδες


Το νησί του Αγίου Σώστη


Το Μαρθονήσι


Το νησί Πελούζο


Ο Λιμνιώνας


Το Πέτρινο Πάρκο Ασκός


Το Πεντοκάμαρο


Η πλατεία Αγίου Μάρκου


Η Πλατεία Σολωμού


Φάρος Κεριού


Φάρος Κοριθίου



Και τώρα μερικές  μαγευτικές εικόνες!











Και κάπου εδώ έφτασε το τέλος του άρθρου για την πανέμορφη Ζάκυνθο με τα καταπράσινα νερά!

Diy βραχιολάκια από ανακυκλώσιμα υλικά!

πατήστε την παρακάτω σειρά!

Δημιουργίες από τα παιδικά χωριά SOS