Saturday, June 21, 2014

Παγωτό φράουλα..Για να δροσίσουμε το καλοκαίρι!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
  • 200 ml παχιά κρέμα γάλακτος
  • 300 gr φράουλες
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    1) Κατ’ αρχάς τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη μορφάτ στη συντήρηση για μία ώρα.
    2) Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
    3) Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό.
    4) Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό μπολ και τη χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
    5) Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη μορφάτ και τη χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
    6) Αδειάζουμε στη λεκάνη το ζαχαρούχο γάλα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
    7) Ρίχνουμε στη λεκάνη και τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    8) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 12 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση! Δεν χρειάζεται να βγάλουμε καμία φορά το μπολ από την κατάψυξη και να ανακατέψουμε το παγωτό για να μην μας κρυσταλλιάσει!
  • Παγωτό φράουλα


















No comments: