Μιας και αύριο είναι τα γενεθλιά μου είπα να δημοσιεύσω μια συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας που όλοι θα λατρέψετε!Λοιπόν, ορίστε>>>
Μια υπέροχη σοκολατένια τούρτα ιδανική για γενέθλια
Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα σοκολάτας
400 γρ κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. λικέρ (όποιο σας αρέσει)
Για τη διακόσμηση
3 πακέτα Κιτ Κατ
1 σακουλάκι M&Ms
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια. Μόλις το μείγμα μας αφρατέψει κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινίζοντας το με ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αποφεύγουμε τις γρήγορες και απότομες κινήσεις για να μη χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια και στρώνουμε από πάνω λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C .
Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο παντεσπάνι. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας
Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια .
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 300 γρ κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε την κρέμα που φτιάξαμε να κρυώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό χτυπάμε τα υπόλοιπα 300γρ κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη αλλά όχι πολύ σφιχτή και την προσθέτουμε στη κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας πάλι με απαλές κινήσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε αρχικά το σιρόπι. Σε ένα μπρίκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφού αρχίσουν να βράζουν περιμένουμε 1 λεπτό και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολάκι για να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.
Αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα από τα παντεσπάνια, τοποθετούμε το ένα σε μια βάση και το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε ένα τσέρκι και ρίχνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας. Η κρέμα θα πρέπει να είναι σφιχτή. Αν είναι ρευστή τοποθετούμε την τούρτα έτσι όπως είναι για ακόμα λίγο στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Συνεχίζουμε δηλαδή στρώνοντας και το άλλο παντεσπάνι που πρώτα έχουμε σιροπιάσει από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Διακόσμηση
Ξεφορμάρουμε την τούρτα και κολλάμε γύρω-γύρω τα kit kat. Στην επιφάνεια ρίχνουμε τα M&Ms και η φαντασμαγορική μας τούρτα είναι έτοιμη!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας....απόλαυση!!
___________________________________________________
Since tomorrow is your birthday I decided to publish a recipe for a delicious chocolate cake that everyone will love! Well, here >>>
A wonderful chocolate cake perfect for birthdays
Materials
For the sponge
Flour 1 cup self raising
1 cup sugar
4 eggs
1 vanilla
zest of 1 orange
For the chocolate cream
400g dark chocolate
300 g. sour cream
For the syrup
1 cup sugar
1 cup water
2 tbs liqueurs (whichever you like)
For decoration
3 packets Kit First
1 bag of M & Ms
Implementation
We start with the cake.
In a mixer, beat well the eggs and sugar and add vanilla. Once the mixture is fluffy us close the mixer and add the zest of the orange.
Pour slowly sifting the flour with a sieve and stir gently with a spatula.
Avoid fast and jerky movements to not lose the mixture volume.
Butter two tins and poured over wax paper.
Pour mixture into pans and bake about 25 minutes in preheated oven at 175 ° C.
Put a toothpick in the cake. If dry out is ready.
Once cooled we take off
We continue with the chocolate cream
Cut the chocolate into small pieces.
In a saucepan, heat 300 g cream and just a boil remove from heat and add chocolate.
Allow the cream we made it cool for about 5-10 minutes.
During this time, beat the remaining 300g cream on high speed mixer until thick but not too tight and add the chocolate cream and stir again gently.
Cover the bowl with a membrane refrigerate for about 1 hour or in the freezer for half an hour.
Initially prepare the syrup. In a pot put the sugar and water and after start to boil wait one minute and remove from heat. Pour the syrup into a bowl to cool and add the liqueur.
After first remove the baking sheet from the sponge cakes, place them in a one on one basis and the syrup evenly. Put a hoop and pour half the chocolate cream. The cream should be tight. If fluid Place the cake as it is for even a little freezer. Repeat the same procedure. Continue ie paving and the other sponge cake that first we syrup on top and spread the remaining cream.
Place the cake in the fridge for at least 3-4 hours.
Decoration
We take off the cake and stick around the kit kat. On the surface pour the M & Ms and our spectacular cake is ready!
You good luck and good fun .... !!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας....απόλαυση!!
___________________________________________________
Since tomorrow is your birthday I decided to publish a recipe for a delicious chocolate cake that everyone will love! Well, here >>>A wonderful chocolate cake perfect for birthdays
Materials
For the sponge
Flour 1 cup self raising
1 cup sugar
4 eggs
1 vanilla
zest of 1 orange
For the chocolate cream
400g dark chocolate
300 g. sour cream
For the syrup
1 cup sugar
1 cup water
2 tbs liqueurs (whichever you like)
For decoration
3 packets Kit First
1 bag of M & Ms
Implementation
We start with the cake.
In a mixer, beat well the eggs and sugar and add vanilla. Once the mixture is fluffy us close the mixer and add the zest of the orange.
Pour slowly sifting the flour with a sieve and stir gently with a spatula.
Avoid fast and jerky movements to not lose the mixture volume.
Butter two tins and poured over wax paper.
Pour mixture into pans and bake about 25 minutes in preheated oven at 175 ° C.
Put a toothpick in the cake. If dry out is ready.
Once cooled we take off
We continue with the chocolate cream
Cut the chocolate into small pieces.
In a saucepan, heat 300 g cream and just a boil remove from heat and add chocolate.
Allow the cream we made it cool for about 5-10 minutes.
During this time, beat the remaining 300g cream on high speed mixer until thick but not too tight and add the chocolate cream and stir again gently.
Cover the bowl with a membrane refrigerate for about 1 hour or in the freezer for half an hour.
Initially prepare the syrup. In a pot put the sugar and water and after start to boil wait one minute and remove from heat. Pour the syrup into a bowl to cool and add the liqueur.
After first remove the baking sheet from the sponge cakes, place them in a one on one basis and the syrup evenly. Put a hoop and pour half the chocolate cream. The cream should be tight. If fluid Place the cake as it is for even a little freezer. Repeat the same procedure. Continue ie paving and the other sponge cake that first we syrup on top and spread the remaining cream.
Place the cake in the fridge for at least 3-4 hours.
Decoration
We take off the cake and stick around the kit kat. On the surface pour the M & Ms and our spectacular cake is ready!
You good luck and good fun .... !!
No comments:
Post a Comment